Διοικητικό Συμβούλιο

Γεράρδος Γεώργιος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου  Εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Γεώργιος Γεράρδος είναι ο ιδρυτής της Πλαίσιο Computers, μίας από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες και κατέχει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Η κύρια δραστηριότητα της Πλαίσιο είναι η συναρμολόγηση και η εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών, η εμπορία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η εμπορία ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου και ειδών εξοπλισμού γραφείου καθώς και η εμπορία οικιακών συσκευών, με κύκλο εργασιών που το 2021 ξεπέρασε τα 430 εκ. ευρώ και περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους.
Ο κ. Γεώργιος Γεράρδος γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1946. Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το 1969, ο κ. Γεώργιος Γεράρδος σε ηλικία 23 ετών και, ακόμη, ως φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ίδρυσε την Πλαίσιο στην οδό Στουρνάρη σε ένα κατάστημα 12 τ.μ. για την διάθεση ειδών σχεδίου για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Η είσοδος της εταιρείας στην αγορά της πληροφορικής συνοδεύτηκε από αυξημένη ζήτηση με αποτέλεσμα την αύξηση των σημείων παρουσίας της Πλαίσιο σε κύρια σημεία της Αθήνας. Το 1988 ο κ. Γεώργιος Γεράρδος συστήνει την Πλαίσιο Computers με την σημερινή της εταιρική μορφή. 
Το 1999 εισήγαγε την εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ενώ για 8 διαδοχικά χρόνια κατάφερε την Πλαίσιο να είναι μία από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης (Europe 500).
To 2005 προχωρά στην επέκταση των δραστηριοτήτων της Πλαίσιο στην Βουλγαρία, ιδρύοντας την Plaisio Computers JSC.
Ο κ. Γεώργιος Γεράρδος έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον κατάφερε την Πλαίσιο να είναι συνώνυμο της τεχνολογίας και της απόλυτης εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Έχοντας αυτό ως γνώμονα το 1986  η Πλαίσιο συναρμολογεί τον πρώτο στην ελληνικής αγορά ηλεκτρονικό υπολογιστή στα μέτρα του καταναλωτή με το κατοχυρωμένο brand name Turbo-X. Το 1995 ο κ. Γεώργιος Γεράρδος γίνεται κοινωνός της multi-channel προσέγγισης στην λιανική συγκροτώντας τμήμα απ’ ευθείας πωλήσεων και αποστολών μέσω τηλεφώνου, fax και καταλόγων. Το 1999 δημιούργησε το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, το www.plaisio.gr και το 2009 εγκαινίασε ένα σύγχρονο κέντρο logistics 22.500 τ.μ. στη Μαγούλα Αττικής. Το 2019 γιόρτασε τα 50 χρόνια της Πλαίσιο στην Ελληνική Αγορά με το άνοιγμα του 25ου καταστήματος του Ομίλου και την είσοδο στην αγορά των Λευκών Συσκευών.
Γεράρδος Κωνσταντίνος
Διευθύνων Σύμβουλος
Ο κ. Κώστας Γεράρδος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers, μίας από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με δραστηριότητα στην συναρμολόγηση και εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην εμπορία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, στην εμπορία ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου και ειδών εξοπλισμού γραφείου καθώς και στην εμπορία οικιακών συσκευών, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 350 εκ. ευρώ και περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους.
Ο κ. Κώστας Γεράρδος γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος του Eckerd College των Η.Π.Α. Ο κ. Κώστας εργάζεται από το 1995 περνώντας από την ραχοκοκαλιά της εταιρείας που είναι τα καταστήματα και στη συνέχεια γνώρισε τα τμήματα e-shop, HR και Marketing αποκτώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία του εμπορικού και δημιουργικού κομματιού της Πλαίσιο. Tο 2005 ηγήθηκε της ίδρυσης της θυγατρικής στη Βουλγαρία.
Ο κ. Κώστας Γεράρδος μεγάλωσε μέσα στην Πλαίσιο καθώς του άρεσε να εργάζεται από την ηλικία των 8 ετών τα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια κι, έτσι, έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη της εταιρείας τα τελευταία 36 χρόνια.
Ο κ. Κώστας Γεράρδος, επίσης, εκτός του ανήσυχου εμπορικού πνεύματος παρουσιάζει έντονη δράση σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οι πρωτοβουλίες του επικεντρώνονται σε προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μέσω στήριξης της εκπαίδευσης, με αυτό που γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα, την τεχνολογία. Η 1η Stem βιβλιοθήκη σε Δημόσιο Ελληνικό σχολείο  και η πλήρης στήριξη παιδιών εργαζομένων που πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο αποτελούν δύο από τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του. Επίσης, έχει δημιουργήσει την εθελοντική ομάδα προσφοράς της Πλαίσιο, #plai_sou.
Απόστολος Ταμβακάκης
Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό μέλος
O κ. Ταμβακάκης είναι ιδρυτής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε., διαχειρίστριας εταιρείας του EOS Hellenic Renaissance Fund, του μεγαλύτερου ελληνικού private equity fund. 
Eίναι Αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέλος Δ.Σ. της QUEST Συμμετοχών, μέλος Δ.Σ. της EUROSEAS LTD , μέλος Δ.Σ. της EURODRY LTD,  μέλος Δ.Σ. του Ηellenic American University, μέλος Δ.Σ. της ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, μέλος Δ.Σ. της EUROCATERING Α.Ε., Πρόεδρος της Επιτροπής Ρυθμίσεων και Ρευστοποιήσεων της PQH Eνιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης Α.Ε. και μέλος της επιτροπής Marketing της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.  
Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ανεξάρτητος Μη Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη,  Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Eπίσης έχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων και στην ABN-AMRO Bank ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές. 
Ο κ. Ταμβακάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά στον Καναδά.
Αικατερίνη Βασιλάκη
Εκτελεστικό μέλος
Η κα. Κατερίνα Βασιλάκη είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά και γνωρίζει τέσσερις γλώσσες. 
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2005 στην Οικονομική Διεύθυνση της Πλαίσιο ως Financial Controller. Από το 2008 κατέχει την ιδιότητα της Investor Relations Officer και κατόπιν ανέλαβε την ευθύνη κατάρτισης των Οικονομικών Καταστάσεων. Το 2016, ανέλαβε επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.
Στη δεκαπενταετή πορεία της έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα Roadshows και σε όλα τα στρατηγικά και αναπτυξιακά έργα της Πλαίσιο.
Αλέξιος Πιλάβιος
Ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος
Ο κ. Αλέξιος Πιλάβιος είναι σήμερα μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. και Αντιπρόεδρος της ABC Factoring. Είναι επίσης Πρόεδρος της Εταιρίας Εκκαθάρισης Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.».
Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στους τομείς των Τραπεζών, της Διαχείρισης Επενδύσεων και των Κεφαλαιαγορών.
Στη διάρκεια της τριανταπεντάχρονης καριέρας του κατείχε ανώτατες θέσεις στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό τομέα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2004-2009) και Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank (Επικεφαλής της μονάδος Wealth Management) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τραπέζης (2009-2017).
Έχει διατελέσει επίσης για αρκετά χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Επενδύσεων και της Alpha Asset Management (1992-2004). Την περίοδο 1996-2000 ήταν επίσης Πρόεδρος της Ενώσεως Θεσμικών Επενδυτών.
Πριν από τη θητεία του στον Όμιλο της Alpha Bank κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην Τράπεζα Εργασίας, την Εμπορική Τράπεζα και την ΕΤΕΒΑ.
Κωνσταντίνος Μητρόπουλος
Ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλο
Ο κ. Κώστας Μητρόπουλος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, ανάπτυξη στρατηγικής και αναδιαρθρώσεις  και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε., της Cyprus Development Bank Ltd και του ΙΟΒΕ. 
Έχει επίσης  υπηρετήσει σε θέσεις διοίκησης. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Νοέμβριο 2020 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ATTICA BANK. Κατά την περίοδο 2013 μέχρι τον Ιούνιο  2019 ήταν Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC στην Ελλάδα, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τμήματος Advisory. Μεταξύ 2016 και 2017 ήταν και Διευθύνων Σύμβουλος της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση A.E., η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση 16 ελληνικών τραπεζών. 
Ο κ. Κώστας Μητρόπουλος υπήρξε, μεταξύ Ιουλίου 2011 και Αυγούστου 2012, ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 
Από τον Σεπτέμβριο 2008 μέχρι τον Ιούλιο 2011 ήταν Εκτελεστικός Πρόεδρος της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ και Επικεφαλής της Global Equity Investment Banking, Brokerage & Private Equity του ομίλου Eurobank EFG.
Υπήρξε ο ιδρυτής το 1989 και, μέχρι το 2008, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Coopers & Lybrand στην Αγγλία.
Ο κ. Κώστας Μητρόπουλος χρημάτισε ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της ΕΧΑΕ, της ΝΙΚΑΣ Α.Ε., της LogicDIS Α.Ε. και της CLR Financial Services Ltd στην Κύπρο. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Global Advisory Council του London Business School, αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και είναι συν-πρόεδρος του  Ελληνοβρετανικού Συμποσίου. 
Ο κ. Κώστας Μητρόπουλος είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά, με ΜSc από το Imperial  College και PhD από το London Business School. Έχει δημοσιεύσει 9 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα ενέργειας και στρατηγικής και πολλά άρθρα σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες.

 

Πολιτική Καταλληλότητας Μελών Δ.Σ.

Επιστροφή στην κορυφή