Η ιστορία των Plaisiobots

2019 Plaisiobots 0.0:
Πήραμε το χρυσό με τον

Buddy the Cane!

Τη δεύτερη χρονιά του διαγωνισμού μας, τα παιδιά εξέπληξαν τους πάντες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κορέα!

Πρωταγωνιστής ήταν ο Buddy the Cane, ένα μπαστούνι οδηγός για ανθρώπους με προβλήματα όρασης που ενθουσίασε τους πάντες με την καινοτομία και τη δημιουργικότητά του. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο, οι νικητές του διαγωνισμού ταξίδεψαν στην Ελβετία και το CERN ώστε να δουν από κοντά το μέλλον της φυσικής και να επισκεφτούν κορυφαία πανεπιστήμια και τεχνολογικές εταιρείες.

2020 Plaisiobots 1.0:
Από το Αγρίνιο φτάσαμε στο

CERN!

Τη δεύτερη χρονιά του διαγωνισμού μας η ομάδα RobotHandy από το Αγρίνιο εξέπληξε τους πάντες με το ρομποτικό προσθετικό χέρι που κατασκεύασε και κέρδισε έτσι το εισιτήριό της για το CERN.

Κατά το ταξίδι τους στην Ελβετία οι μαθητές επισκέφθηκαν ερευνητικά κέντρα όπως το Campus Biotech, το CERN, αλλά και συνομίλησαν με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Τέλος επισκέφθηκαν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

2021 Plaisiobots 2.0:
Φτάσαμε στο

MIT!

Οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού Plaisiobots ταξίδεψαν στο MIT της Βοστώνης.

Εκεί έμαθαν για τη σημασία της ρομποτικής στον κλάδο της Υγείας μέσα από επισκέψεις τους στο Koch Institute και στην εταιρεία Deepcure που δημιουργεί AI εργαλεία για την ανακάλυψη θεραπειών. Επισκέφθηκαν επίσης εταιρείες ρομποτικής, ενώ είχαν την ευκαιρία να προγραμματίσουν ρομπότ μάγειρες. Δεν έλειψαν όμως και οι ξεναγήσεις στην πόλη και στο πανεπιστήμιο υπό την καθοδήγηση και τη φιλοξενία της ελληνικής φοιτητικής κοινότητας, αλλά και η γνωριμία και συζήτηση με καθηγητές και ερευνητές του ΜΙΤ.

Asta na pane

Asta na pane

Asta na pane

Asta na pane

Asta na pane