7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!

Δες γιατί η φωτογραφική μηχανή υπερτερεί ακόμα,
στον κόσμο της εικόνας. Κάνε αυτό το καλοκαίρι αξέχαστο!

# 1
Αισθητηρας

Ο αισθητήρας είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής καθώς απορροφά το φως και το μεταφράζει σε ψηφιακή πληροφορία εικόνας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αισθητήρας τόσο καλύτερη η ποιότητα της εικόνας. Οπότε φωτογραφία & κινητό #Not!

Διαλεξε φωτογραφικη

# 2
Φακος

Αλλάζεις φακό, αλλάζεις οπτική γωνία! Ο φακός είναι, χωρίς υπερβολή, τα φωτογραφικά σου «μάτια», ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι το χώρο, συγκεντρώνεις το φως στον αισθητήρα και απαθανατίζεις κάθε στιγμή. Εάν θες να αλλάζεις φακό τότε θες μια DSLR ή μια mirrorless camera!

Διαλεξε φακο

# 3
Διαφραγμα

Το διάφραγμα «f» είναι μια οπή μεταβαλλόμενης διαμέτρου η οποία επιτρέπει στο φως να περνά μέσα στη μηχανή και να πέφτει πάνω στον αισθητήρα. Όσο μικρότερο το «f» τόσο «φωτεινότερος» είναι ο φακός, δηλαδή ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για φωτεινές λήψεις στο σκοτάδι θέλουμε «f» από 2,8 και κάτω.

Διαλεξε φωτογραφικη

# 4
Σταθεροποιητες

Πρόκειται για συστήματα που ενσωματώνονται στον φακό ή στο σώμα της μηχανής και απορροφούν ένα μέρος των κραδασμών επιτρέποντάς μας να τραβήξουμε φωτογραφίες με πιο αργή ταχύτητα και σε λιγότερο φως. Ενδείκνυται η χρήση τους κυρίως σε λήψεις με πολύ ζουμ.

Διαλεξε φωτογραφικη

# 5
Ταχυτητα Κλειστρου

Το κλείστρο υπάρχει μπροστά από τον αισθητήρα. Όταν κάνεις το κλικ αυτό ανοιγοκλείνει για να αφήσει το φως να φτάσει στον αισθητήρα. Τότε γεννιέται η εικόνα. Η ταχύτητα κλείστρου καθορίζει το πόσο γρήγορα ή αργά ανοιγοκλείνει. Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο κρυστάλλινη η εικόνα.

Διαλεξε φωτογραφικη

# 6
Optical Zoom

Είσαι στην συναυλία της αγαπημένης σου μπάντας αλλά όχι μπροστά στη σκηνή; Το παιδί σου κάνει τις πρώτες του βουτιές αλλά είσαι μακριά; Με το οπτικό zoom φέρε τα πάντα σε απόσταση αναπνοής. ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο το optical zoom φέρνει τα πάντα πιο κοντά χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας. Για αυτό ποτέ digital zoom!

Διαλεξε φωτογραφικη

# 7
ISO

Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ISO, τόσο πιο ευαίσθητος είναι ο αισθητήρας της μηχανής σου στο φως, και αντίστροφα. Η ρύθμισή του ISO χρησιμεύει όταν θες να βγάλεις φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δεν θες να «χαλάσεις» τη λήψη χρησιμοποιώντας φλας!

Διαλεξε φωτογραφικη